Activiteiten

Zon, Zee, Strand, Fietsen en Wandelen


Westkapelle ligt op het meest westelijke puntje van Walcheren, omringd door duinen, dijk, bossen, zee en strand. Een ideale uitvalsbasis om te wandelen en te fietsen. De zee ligt op 150 meter loopafstand, het strand op 200 meter loopafstand. Op nog geen 50 meter loopafstand is er een supermarkt en de restaurants liggen op 150 meter loopafstand.


Vuurtoren Westkapelle;

Westkapelle is bekend om zijn vuurtoren. Na een brand in de kerk bleef alleen de toren over en in 1907 is de toren verbouwd tot vuurtoren. De toren heeft een hoogte van 53 meter. Je moet 207 treden beklimmen om boven te komen. Nog altijd is de vuurtoren actief en brandt elke avond het licht, dat bij helder weer tot op ongeveer 20 zeemijl (37 kilometer) te zien is.
De toren kan beklommen worden, voor actuele openingstijden zie website.


Markt

Op vrijdagochtend is er op het dorpsplein vanaf 10:00 uur de wekelijkse markt, in de zomer is deze uitgebreid in de winter staan er enkele kramen. Op vrijdagochtend is er "Bij de Koster"  (direct naast het marktplein) heerlijke koffie met zelfgemaakte taarten te krijgen.


Breng ook eens een bezoek aan het Polderhuis in Westkapelle, hier vindt u meer over de geschiedenis van Westkapelle door de jaren heen.


Honden mogen het hele jaar door op het strand; LET OP van 1 mei tot 1 oktober dienen de honden aangelijnd te zijn tussen 10:00-19:00 uur. Buiten deze tijden en van 1 oktober tot 1 mei mogen de honden altijd (mits onder appèl) los.


In de buurt zitten meerdere boerderijen welke u kunt bezoeken en waar u heerlijke verse eieren, kaas, melk, groente en fruit kunt kopen. Vaak kunt u hier ook heerlijk genieten van een lekker kopje koffie en zelfgebakken taart op het terras, een heerlijke afwisseling tijdens bijvoorbeeld een lekkere fietstocht.


Restaurants;

In Westkapelle is er een ruime keus aan verschillende restaurants; Brasserieën, Chinees, Italiaans etc. Voor tips vraag ons gerust, wij hebben ze allemaal al eens bezocht :)


Wanneer u houdt van lange fietstochten is een bezoek aan Veere zeer de moeite waard, een leuk klein stadje met veel sfeervolle terrasjes en direct gelegen aan het prachtige Veersemeer. Onze buurgemeentes zijn Zoutelande en Domburg, naar Zouteland is het heerlijk wandelen over het strand of door de duinen. Fietsen naar Domburg is ook een prachtig stuk vooral omdat een gedeelte direct naast de zee gefietst kan worden. Een fietstocht naar Vlissingen en vanaf daar met de boot naar Breskens is ook zeer de moeite waard. Houdt u wel rekening met de vaartijden van de veerboot zodat u niet de laatste mist!


Wanneer u ons prachtige eiland bezoekt, sla dan een bezoek aan Middelburg en Vlissingen niet over. Middelburg heeft een prachtig oud centrum met verschillende winkels en veel horeca. Vlissingen ligt direct aan zee en heeft een grote winkelpromenade. Sla ook zeker een bezoek aan de sluis niet over.